Ons Bos – Vallei

2003, Ons Bos – Vallei, Balij, Zoetermeer, Nederland

Concept en Uitvoering: Paul Pieck & Benno Réwinkel.

 

 

De Vallei symboliseert kracht en veiligheid van het aarde element en  is een plaats voor rust en samenzijn. Er is ruimte voor het uitwisselen van gedachten over het thema aarde door zowel kinderen als volwassenen en vormt een plek in Ons Bos voor sporten, optredens en bijeenkomsten.

Het kunstwerk aarde bestaat uit een met gras begroeide vallei met een diameter van 100 meter en een hoogte van 10 meter. De vallei vorm bestaat uit twee delen; het ‘kind’ en de ‘moeder‘. Het ‘kind’ bestaat uit een niet geheel gesloten ellips vorm. De schuine binnenzijde van het ‘kind’ kan dienen als een locatie voor een podium. De ‘moeder’ bestaat uit een vrijwel omsloten cirkel met een schuine binnenzijde die geschikt is als natuurlijke publiekstribune, waarop ongeveer 1000 mensen kunnen plaatsnemen.

Op de beide onderdelen bevinden zich wandel- en fietspaden. Deze gaan door een geleidelijk en natuurlijk verloop over in het vlakke deel van het bos. Hierdoor kan de bezoeker moeiteloos naar het hoogste gedeelte van het bos lopen en genieten van het uitzicht. Nadat de vallei is betreden kan de bezoeker het gevoel van de aarde ervaren. Klanken en geluiden veranderen in de vallei door weerkaatsing.